هوافضا و هوانوردی/دانشگاه سماپران

ویژه ی دانشجویان هوانوردی


ساختمان هواپیما (3)

 

چرخ­های یک Glossary Link

هواپیما

 

(ارابه­ی فرود)

به قسمتی از هواپیما که چرخ­ها در آن قرار می­گیرند محل جمع شدن ارابه­ی فرود می­گویند و فقط به هنگام نشست و برخاست هواپیما از آن­ها استفاده می­شود. عمل جمع شدن و باز شدن چرخ­ها توسط عملگرهای هیدرولیکی صورت می­گیرد. چرخ­ها پس از برخاستن هواپیما جمع شده و این عمل به دلیل کاهش مقاومت بدنه هواپیما در برابر هوا و رسیدن به بیشترین حالت آیرودینامیکی ممکن انجام می­پذیرد.

 

 

پیشران یا موتور

پیشران یا موتور بخش مهمی از هواپیما است که نیروی پیش­رانش را برای هواپیما فراهم می­کند؛ انواع موتور­های هواپیما عبارتند از:

·            موتور پیستون پراپ: پراپ مخفف کلمه پروپلر (Propeller ) و به معنی پروانه (ملخ) هواپیما است. در اینگونه موتورها نیروی پیش­رانش توسط پروانه تولید می‌شود که پروانه نیز بوسیله Glossary Link

موتور پیستونی

 

می‌چرخد. محدودیت استفاده از این موتورها وزن آن­هاست، زیرا درصورتی که نیروی زیادی از این موتور‌ها بخواهیم باید موتورهایی با وزن بسیار زیاد طراحی گردند.

·            موتور توربو پراپ (پراپ Glossary Link جت یا توربو ملخی): در این موتورها نیز نیروی اصلی توسط پروانه تولید می‌شود ولی چرخش پروانه توسط Glossary Link

موتور جت

 

صورت می‌گیرد. هواپیمای ایران 140  نیز از این گونه موتورها بهره می‌گیرد.

 

 

  ·            موتور توربو جت: به زبان ساده این موتورها هوا را از ورودی (intake) به داخل کشیده و پس آنکه انرژی زیادی به هوا داده شد آن­را با سرعت زیاده از انتهای موتور خارج می‌کند و تغییر سرعت قابل توجه در ورودی و خروجی موجب حرکت هواپیما می‌گردد.

 

 

·          موتور توربو فن: ساختمان اینگونه موتورها همان ساختمان موتورهای توربوجت   است، با این تفاوت که این موتورها دارای قطر بزرگتری هستند و همه هوای ورودی از داخل موتور عبور نمی‌کند. بلکه مقداری هوا از اطراف بدنه موتور و در داخل یک پوسته حرکت می‌کند.

 

 

·          موتور توربو شفت: این موتورها در بالگردها کاربرد دارند و شباهت زیادی به م

 

 

·          موتورهای توربو پراپ دارند.

·         موتور رم جت: این موتور‌ها در سرعت­های بسیار زیاد کاربرد دارند و دارای هیچ عضو چرخنده‌ای نیستند (برخلاف کلیه موتورهای دیگر)   

 

 

 مکانیک پرواز در هواپیما

بر هواپیمایی که در حال پرواز یک‌نواخت و مستقیم است چهار نیرو وارد می‌شود:

 

 

·         نیروی پیش‌رانش(Thrust) که هواپیما را به جلو می‌برد.

 

·         نیروی برآ(Lift) که ناشی است از شکل بال هواپیما و سرعت هواپیما و همچنین زاویه­ی قرار گیری بال هواپیما نسبت به جریان هوا و هواپیما را به بالا می‌برد.

·         نیروی Glossary Link پسا(Drag) یا نیروی مقاومت هوا که جهت آن رو به عقب هواپیما است و همواره در مقابل نیروی پیش­رانش قرار دارد و مقدار آن به شکل بال هواپیما و سرعت هواپیما و همچنین زاویه­ی قرار گیری بال هواپیما نسبت به جریان هوا، بستگی دارد.

·         نیروی وزن(Gravity) که هواپیما را به پایین می‌کشاند.

 

نیروی پیش‌رانش در خلاف جهت نیروی پسا است و نیروی وزن هواپیما در خلاف جهت نیروی Glossary Link

برا قرار دارد. اگر نیروی پیش‌رانش بزرگ‌تر از نیروی پسا یا مقاومت هوا نباشد هواپیما دچار واماندگی خواهد شد و همچنین برای پرواز باید نیروی برآ از نیروی وزن بیشتر باشد تا هواپیما بتواند از زمین بلند شده و پرواز کند. وزن هواپیما ثابت است (بدون در نظر گرفتن وزن سوخت) ولی در شرایط مختلف پرواز نیروهای دیگر (نیروی برآ و نیروی پسآ و نیروی پیش‌رانش) ممکن است تغییر نمایند. مثلاً در هنگام اوج گیری که زاویه­ی هواپیما نسبت به افق بیشتر است نیروی پسآ هم بیش­تر خواهد بود. اگر توان موتور یا نیروی پیش‌رانش نتواند نیروی پسآی ایجاد شده در اثر افزایش زاویه پرواز هواپیما را جبران کند، هواپیما دچار واماندگی خواهد شد. همچنین نیروی برآ هم با افزایش سرعت هواپیما افزایش خواهد یافت و با ارتفاع گرفتن هواپیما در اثر رقیق شدن هوا (در صورت ثابت بودن سرعت هواپیما) کاهش می‌یابد.


 

سه شنبه 24 مرداد 1391برچسب:ساختمان هواپیما(3),

|
 
ساختمان هواپیما (2)

 


 

بال 

 

 

اساسی ترین بخش هواپیما در تأمین نیروی برآ که باعث بلند شدن هواپیما از زمین و اوج گرفتن آن می­شود بال­ها هستند. بال­ها وزن کلی هواپیما را در پرواز تحمل نموده و قسمت اعظم فشارها و تکان­های شدید بر هواپیما هنگام پرواز را خنثی می­کنند؛ در بعضی از هواپیما­ها بال دو قسمت دارد؛ بال راست و بال چپ و در تعدادی دیگر بال از سه قسمت بال راست و بال چپ و بال مرکزی تشکیل می­شود. بال­های هواپیما از نظر پوشش دارای دو نوع پوشش زیر هستند:  

 

 

          

 

 

             بال با پوشش پارچه ای  

            بال با پوشش ورقه فلزی 

 

 

 

 

بال هواپیماها همانند بدنه دارای سازه­ی داخلی و پوسته است. برخی مشابه بدنه­ی اسکلتی خرپا دارای سازه داخلی مستحکم بوده که اغلب نیروها را تحمل می­کند و پوسته نازکی که تنها جهت ایجاد فرم آیرودینامیکی روی سازه داخلی کشیده شده و معمولاً از جنس پارچه و نایلون است. این نوع بال بیشتر در هواپیماهای قبل از جنگ جهانی دوم استفاده می­شد اما در حال حاضر در هواپیماهای دست ساز شخصی و مدل­ها کاربرد بسیاری دارد. اما درصد بالایی از آنها مشابه بدنه­ی نیمه تخم مرغی، دارای سازه­ی داخلی کامل و پوسته­های نسبتاً ضخیم آلومینیمی یا کامپوزیتی بوده که پوسته نیز در تحمل نیروهای وارده به سازه داخلی کمک می کند؛ این نوع بال را در هواپیماهای مسافربری و باربری می توان مشاهده نمود. اجزاء سازه داخلی بال به دو بخش طولی و عرضی تقسیم می شوند:

  ·            اجزاء طولی: اسپار (Spar) به عنوان تیر اصلی نگهدارنده­ی بال و استرینگر (Stringer) نیز جهت کمک به اسپار و پر کردن فضاهای خالی

  ·           اجزاء عرضی: ریب (Rib) جهت ایجاد فرم ایرفویل در سراسر بال و نیم ریب­هایی که در برخی جاها مانند لبه­های حمله و فرار بال مابین ریب­ها قرار می گیرند.

 

 

طبقه بندی هواپیما برحسب شکل بال­ها:

·         بال ذوزنقه ای

·         بال ذوزنقه ای معکوس

·         بال مستطیلی یا صلیبی

·         بال بیضوی

 

 

·         بال لوزی شکل  

·         بال مثلثی یا دلتا

·         بال پیکانی شکل

·         بال با شکل متغیر

(در حالت­های پروازی متفاوت)

 

 

  دم

کلیه­ی بخش­های عقب یا انتهای بدنه­ی هواپیما به اضافه یک یا چند سکان عمودی یا افقی را دم می­گویند. کار سکان­های افقی و عمودی یا در حقیقت وظیفه­ی قسمت دم هواپیما ایجاد تعادل و ثبات هواپیما در پرواز و کمک در هدایت آن به سمت­های راست، چپ، پایین و بالا است:

·         سکان افقی(horizontal stabilizer  ): در هواپیما­ها سکان افقی دور محور طولی خود می­چرخد و بدین نحو تعادل هواپیما را حول محور عرضی آن تامین نماید سکان افقی را به انتهای بدنه و هم روی سکان عمودی سوار می کنند.

 

·         سکان عمودی (vertical stabilizer  ): این سکان به طور عمودی به انتهای بدنه و بین دو سکان افقی چپ و راست قرار دارد. وظیفه اصلی این سطح ایجاد حفظ تعادل عرضی هواپیما در پرواز و جلوگیری از انحراف ناخواسته به چپ و راست بوده و تعادل هواپیما را حول محور عمودی تامین می­کند موتورها و ملخ هواپیما ایجاد گشتاور پیچشی می­کنند که به وسیله سکان عمودی خنثی شده و هواپیما متعادل می­گردد.


 

سه شنبه 24 مرداد 1391برچسب:ساختمان هواپیما(2),

|
 
ساختمان هواپیما (1)

 


 

 

به طور کلی اجزاء اصلی ساختمان هواپیما عبارتند از:

 

 

  ·         بدنه

 

 

  ·         بال

 

 

  ·         مجموعه­ی دم (امپناژ)

 

 

  ·         ارابه­ی فرود

 

 

·       پیشران یا موتور

 

 

بدنه

 

 

 

 

 

در بیشتر هواپیماها بدنه نقش اساسی و مشترکی مبنی بر قرار دادن بال، مجموعه دم، پیشران و ارابه­ی فرود در موقعیت و وضعیت مناسب خود، ایفا می­کند. در واقع بدنه، رابط بین بخش­های اصلی دیگر است؛ اما در برخی از هواپیماها، بدنه و بال یکپارچه بوده و مرزی بین آن­ها وجود ندارد. از وظایف دیگر بدنه که در هواپیماهای مختلف متفاوت است می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

·          جای دادن کابین مسافر، کاکپیت (اتاقک) خلبان، محفظه­ی بار، تانک­های سوخت، محموله و ...

 

 

·          جذب شوک­های وارده از طرف چرخ­ها در هنگام فرود

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انواع ساختمان بدنه­ی هواپیما: 

 

 

 

 

 

1.        بدنه­ی اسکلتی خرپا: از این نوع بدنه در هواپیماهای اولیه تا جنگ جهانی اول بسیار استفاده می­شد. هم اکنون نیز در هواپیماهای دست ساز و نیز هواپیماهای مدل از این نوع بدنه استفاده زیادی می­شود. چرا که ساده، سبک و مقاوم بوده و با تیرهای چوبی قابل ساخت هستند. در این نوع بدنه، اغلب نیروها و تنش­های وارده توسط سازه اصلی تحمل شده و از پوسته برای ایجاد شکل آیرودینامیکی و انتقال نیروهای آیرودینامیکی به سازه استفاده می­شود. سازه­ی اصلی از تیرهای طولی، تیرهای مورب، قابهای عرضی و کابل­های نگهدارنده تشکیل شده است.

 

 

2.        بدنه­ی تخم مرغی:در این نوع بدنه، پوسته اغلب نیروهای وارده را تحمل نموده و از سازه­ی داخلی مختصری برای صلب شدن پوسته استفاده می­شود. معمولاً پوسته­ی این نوع بدنه از جنس مواد کامپوزیت (مواد مرکب) بوده و به صورت دو تکه ساخته می­شود. بسیاری از هواپیماهای گلایدر، فوق سبک و هواپیماهای دست ساز دارای این نوع بدنه هستند.اخیراً بدنه­ی برخی از هواپیماهای شکاری فوق مدرن نیز به این روش تولید شده است. بسیاری از هواپیماهای مدل و بدون سرنشین کاربردی نیز دارای این نوع بدنه هستند.

 

 

3.        بدنه­ی نیمه تخم مرغی:این نوع سازه دارای ویژگی­هایی بین دو نوع بالا بوده که باعث شده اکثر هواپیماها از این نوع بدنه استفاده نمایند.تقریباً همه­ی هواپیماهای مسافربری، باربری و نظامی دارای این نوع سازه هستند.در بدنه­ی نیمه تخم مرغی، نیروها و شوک­های وارده هم بواسطه­ی سازه­ی داخلی و هم توسط پوسته تحمل می­شوند. این سازه از اجزاء طولی و عرضی تشکیل شده که هرکدام دارای اعضای اصلی و کمکی هستند(به شکل ها توجه نمایید):

 

 

-  اجزاء طولی(در طول بدنه): لانگرون (Longeron ) اصلی و استرینگر یا استیفنر (stringer or stiffner) کمکی

 

 

- اجزاء عرضی(در عرض بدنه): فورمر یا قاب (Former or Frame) اصلی، باک هد (Bulk head) اصلی، حلقه (Ring) کمکی

 

 ادامه دارد...

 

 

&

سه شنبه 24 مرداد 1391برچسب:ساختمان هواپیما (1),

|
 

دو شنبه 23 مرداد 1391برچسب:aks,

|
 
پرواز یک هواپیما(1)

 

Glossary Link هواپیما از انرژی تولید شده به وسیله جریان هوا در اطراف بدنه خود، برای بلند شدن و کنترل پرواز استفاده می کند. سطوح متحرک و کنترل کننده بر روی بال و دم که با نام بالچه یا فلپ (Flap) شناخته می­شوند، مسیر هوا را منحرف کرده و باعث بلند شدن، شیرجه زدن، دورزدن یا غلتیدن هواپیما می­شوند. خلبان این بالچه­ ها...

 


ادامه مطلب

دو شنبه 23 مرداد 1391برچسب:پرواز یک هواپیما, پرواز هواپیما,aircraft,

|
 
پرواز یک هواپیما(2)


 

هنر خلبان این است که هواپیما را آرام در محلی مشخص و با سرعتی خاص روی باند فرودگاه بنشاند. اگر باد جانبی خیلی قوی باشد، سکان هدایت باید بسرعت وارد عمل شود. وقتی هواپیما با زمین تماس می­گیرد، سرعتش بیش از ۲۰۰ کیلو متر در ساعت بوده که این سرعت باید به شدت کاهش یابد؛ در غیر این صورت، هواپیما از باند خارج می­شود. با این کار بالچه­ها بلند می­شوند و...


ادامه مطلب

دو شنبه 23 مرداد 1391برچسب:پرواز یک هواپیما, پرواز هواپیما,aircraft,

|
 
نحوه پرواز بالگرد و انواع آن

 


ادامه مطلب

یک شنبه 22 مرداد 1391برچسب:بالگرد,helicopter,

|
 
اخبار

تقاضا براي خريد هواپيما روز به روز در حال افزايش است

تقاضا براي خريد هواپيما روز به روز در حال افزايش است
شرکت هواپيماسازي بوئینگ پیش بینی کرد: تا 20 سال آينده، ميزان تقاضا براي خريد هواپيماهاي مسافربري به نحو قابل ملاحظه اي افزايش خواهد يافت.

به گزارش آسوشيتدپرس، طبق اين پيش بيني تا بیست سال آینده بیش از 34 هزار فروند هواپیمای مسافربری در شركت هاي هواپيمايي وجود خواهد داشت كه


ادامه مطلب
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cabin,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
photo gallery

شنبه 21 مرداد 1391برچسب:Airbus cockpits,

|
 
سفارش 40 فروند B737-800

 

سفارش 40 فروند B737-800 توسط Xiamen Airlines

 

 



شرکت بوئینگ و شرکت هواپیمایی Xiamen Airlines خبر دادن که روز جمعه قرارداد فروش 40 فروند B737-800 را به ارزش 3.5 میلیارد دلار امضا کرده اند.
این شرکت چینی و متعلق به China Southern Airlines با این قرارداد تبدیل به یکی از بزرگترین دارندگان محصولات بوئینگ در چین تبدیل گشت.این شرکت هم اکنون در ناوگانش 60 فروند B737-800 و 17 فروند B737-700 و 6 فروند B757-200 دارد.
این شرکت همچنین به دنبال سفارش 6 فروند B787-8 نیز میباشد.به جز این سفارشات این شرکت سفارش6 فروند ARJ-21 هواپیمای مسافربری چینی را نیز در اختیار دارد.این شرکت تصمیم دارد تا سال 2020 ناوگانش را به بیش از 200 هواپیما برساند.
مدیر بازاریابی بوئینگ در چین گفت که از این قرارداد بسیار خوشنود هستند و اینکه جای پای محکمی را در چین دارند و از ادامه همکاری با Xiamen Airlines به عنوان یک موفقیت به شمار می رود.بوئینگ از اینکه توانسته سفارشات قابل توجهی از چینی ها برای خانواده B737 دریافت کند را نشانه اطمینان به این محصول و سطح بالایی کیفی و ایمنی آن می داند.بوئینگ تلاش می کند نسل جدید B737MAX را در این بازار ها نیز عرضه کند.
این قرارداد هم اکنون در انتظار تایید و تصویب از سوی دولت چین میباشد.

 


ادامه مطلب

سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:سفارش 40 فروند B737-800 ,

|
 
Boeing

Boeing Team Demonstrates Expanded Control of Unmanned Aircraft Swarm
Operator uses laptop and military radio to task autonomous systems and receive time-critical information



ادامه مطلب

سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:/Boieng news/Boeing,

|
 
فرودگاه


مقام اماراتی: فرودگاه های هند در حد و اندازه فرودگاه های امارات نيستند.

 


 

 
 
 
 
معاون بازاريابي و ارتباطات تجاري شركت فرودگاه هاي دبي گفت: فرودگاه هاي هندي در حد و اندازه اي نيستند كه بتوانند حداقل در كوتاه مدت، خطري را متوجه فرودگاه هاي امارات نمايند.
 
به گزارش بيزنس استاندارد، "آنيتا مهرا" با بيان اين مطلب افزود: طرح هاي توسعه فرودگاه هاي دبي به قدري عظيم و جامع است كه اين فرودگاه ها را تا ساليان متمادي به عنوان هاب نخست منطقه مطرح خواهد كرد.
 
وي ادامه داد: دبي، كه هم اكنون به عنوان يك هاب قدرتمند بين المللي شناخته مي شود، با تهديدهايي از طرف فرودگاه هاي معروف دنيا، از جمله معدودي از فرودگاه هاي هندي، مواجه است، اما اين تهديدها در حدي نيست كه قدرت رقابت اين فرودگاه را تحت تاثير قرار دهد.
 
مهرا خاطرنشان كرد: مقرر شده است تا سال 2018 ميلادي، در حدود هفت ميليارد و 800 ميليون دلار براي توسعه فرودگاه دبي هزينه شود كه اين ميزان سرمايه گذاري، با افزايش 30 ميليون نفري ظرفيت فرودگاه، ميزان پذيرش مسافر را به 90 ميليون نفر در سال ارتقا خواهد داد.
 
وي مدل هوانوردي فرودگاه دبي را نيز منحصر به فرد توصيف كرد و گفت: تمركز ما بر ارائه خدمات كيفي است و اين امر چيزي است كه آينده فرودگاه دبي را تضمين مي كند.


ادامه مطلب

سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:فرودگاه ها,airport,

|
 
فرودگاه

 

صنعت فرودگاهی در مقايسه با صنعت هواپيمايی نيازمند امكانات بيشتری است.

صنعت فرودگاهي در مقايسه با صنعت هواپيمايي نيازمند امكانات بيشتري است

مدیرعامل فرودگاه ابوظبی گفت: صنعت فرودگاهی در مقایسه با سایر زیر مجموعه های صنعت هوانوردی، نيازمند تخصص و سرمایه گذاری بیشتری است و كسب موفقیت در اين صنعت، مستلزم گذشت زمان است.

به گزارش خلیج نیوز،  "رودی ورسلی" با بیان این مطلب افزود: طراحی و ساخت یک فرودگاه سال ها به طول مي انجامد و نيازمند مطالعات و بررسي هاي دقيق كارشناسي است. از طرفي، نمي توان با برخورداري از يك سرمايه محدود، در اين صنعت به موفقيت دست يافت، در حالی که شركت هاي هواپيمايي با چنين مشكلاتي مواجه نيستند و بازسازی و نوسازی ناوگان یا حتي سفارش هواپیماهای جدید، با هزینه ای کمتر و در مدت زمانی کوتاه تر قابل انجام است.

منبع:صنعت هوانوردی

 

سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:فرودگاه ها,airport,

|
 
فرودگاه

 

فرودگاه های شيفول، چانگی و فرانكفورت كمترين زمان ايستايی را دارند.

فرودگاه هاي شيفول، چانگي و فرانكفورت كمترين زمان ايستايي را دارند
روزنامه گاردين در شماره اخير خود نوشت: بر خلاف تصورات عمومي، زمان ايستايي مسافران در فرودگاه هاي بزرگي مانند هيترو يا جان. اف. كندي بسيار بيشتر از فرودگاه هاي عادي است.

بر اساس اين گزارش، بيش از دو هزار مسافر بين المللي، كه در نظرسنجي آنلاين يك شركت خدمات مسافرتي آنلاين شركت كرده بودند، اعلام كردند فرودگاه هيترو طويل ترين صف هاي كنترل گذرنامه را در ميان فرودگاه هاي جهان دارد و زمان ايستايي مسافران در اين فرودگاه، از هر فرودگاه ديگري بيشتر است.

 اين مسافران، كه بسياري از آنان را شهروندان بريتانيايي و آمريكايي تشكيل مي دادند، فرودگاه هاي نيويورك و لس آنجلس را به لحاظ تشكيل صف هاي طويل در مقابل گيت هاي گذرنامه، در رده هاي بعدي معرفي كردند.

اين  مسافران معتقدند سفر به فرودگاه هاي آمريكا اصلا خوشايند نيست، چرا كه علاوه بر انتظار در صف هاي طولاني، مجبورند برخوردهاي نه چندان مطلوب پرسنل گمرك و اداره مهاجرت را نيز تحمل نمايند.

يك مسافر كثيرالسفر مي گويد: من به كشورهاي زيادي سفر كرده ام و در برخي كشورها مانند هند، شاهد برخوردهاي زننده پرسنل كنترل گذرنامه بوده ام، ولي رفتارهاي كاركنان فرودگاه نيويورك واقعا زشت است.

اين در حالي است كه وي معتقد است با وجود معطل شدن در صف هاي طويل فرودگاه هيترو، مسافران اين فرودگاه به دليل برخورد خوب پرسنل، چندان معذب نمي شوند.

يك كارشناس موسسه پژوهشي "واين" در اين خصوص مي گويد: در حالي كه اكثر كشورهاي جهان، با آموزش پرسنل و بازنگري در مقررات سعي در جذب گردشگر دارند، آمريكايي ها با سهل انگاري در اين خصوص، موجب كاهش ورود گردشگر به كشورشان مي شوند. 

"جروم توزه" تصريح مي كند: نتايج بررسي هاي ما نشان مي دهد كه اگر آمريكايي ها ديدگاه منفي مسافران را نسبت به رفتار پرسنل فرودگاهي تغيير ندهند، در دراز مدت صنعت گردشگري خود را ورشكسته خواهند يافت.

گفتني است شركت كنندگان در اين نظرسنجي، فرودگاه هاي شيفول آمستردام، چانگي سنگاپور، و فرانكفورت آلمان را داراي كمترين زمان ايستايي معرفي كرده اند.

 منبع:صنعت هوانوردی


ادامه مطلب

سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:فرودگاه ها,airport,

|
 
samaparan

آدرس مرکز آموزش علمی کاربردی سماپران

 

 


ادامه مطلب
 
boeing

 

Boeing Corporate Offices

Boeing is the world's leading aerospace company and the largest manufacturer of commercial jetliners and military aircraft combined. Additionally, Boeing designs and manufactures rotorcraft, electronic and defense systems, missiles, satellites, launch vehicles and advanced information and communication systems. As a major service provider to NASA, Boeing operates the Space Shuttle and International Space Station. The company also provides numerous military and commercial airline support services. Boeing has customers in more than 90 countries around the world and is one of the largest U.S. exporters in terms of sales.

Headquartered in Chicago, Boeing employs more than 158,000 people across the United States and in 70 countries. This represents one of the most diverse, talented and innovative workforces anywhere. More than 90,000 of our people hold college degrees--including nearly 29,000 advanced degrees--in virtually every business and technical field from approximately 2,700 colleges and universities worldwide. Our enterprise also leverages the talents of hundreds of thousands more skilled people working for Boeing suppliers worldwide.

 


ادامه مطلب

جمعه 13 مرداد 1391برچسب:boeing,

|
 
Airbus wins US$16.9 billion worth of commitments at Farnborough International Air Show 2012

 

Airbus wins US$16.9 billion worth of commitments at Farnborough International Air Show 2012

. 115 Airbus aircraft across three product families

. Airbus’ continuous improvement of its aircraft endorsed by the market

  12July 2012

At the 2012 Farnborough International Air Show, Airbus won about US$16.9 billion worth of business for a total of 115 aircraft. The commitments comprise Memorandum of Understanding (MoU) for 61 aircraft worth US$5.8 billion and firm purchase orders for 54 aircraft worth around US$11.1 billion.


ادامه مطلب

جمعه 13 مرداد 1391برچسب:ایرباس,

|
 
A350 XWB “MSN1” flight-deck comes to life

 

A350 XWB “MSN1” flight-deck comes to life

Proving early readiness of aircraft systems a year before its first flight

2August 2012

Airbus has successfully powered-up the flight-deck of A350 XWB “MSN1” for the first time, following the initial application of electrical power to the aircraft’s front fuselage. This significant milestone was passed only two weeks after this section was delivered to the Final Assembly Line (FAL) in Toulouse. Moreover, it gives a promising indication of the A350 XWB’s progress in pre-FAL and the readiness of the aircraft’s systems.

Flight-deck power-on is an important step on the route to complete aircraft power-on and first flight, because it enables most systems functional checking to be undertaken. Having achieved this nearly a year before first flight will allow early identification and resolution of potential issues and thus help to protect the aircraft’s development schedule. Testing of the front fuselage section will proceed during this summer. This will be followed by the power-on of the entire fuselage later this year.

 


ادامه مطلب

جمعه 13 مرداد 1391برچسب:airbus,

|
 
اخبار

1391/5/10 سه شنبه رشد 16 درصدي شمار مسافران فرودگاه دوبي ترافيك مسافران در فرودگاه بين‌المللي دوبي با افزايش مسافران در خاورميانه، 16 درصد در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزايش يافت.

به گزارش روابط عمومي سازمان هواپيمايي كشوري، اين فرودگاه كه يكي از پرازدحام‌ترين فرودگاههاي جهان است، پذيراي 4.71 ميليون مسافر در ماه ژوئن در مقايسه با 4.07 ميليون مسافر در ژوئن 2011 بود. منطقه خليج فارس، اروپا و هند عامل بيشتر اين افزايش بودند اما ژوئن نخستين ماه در يك سال گذشته بود كه مسيرهاي ديگر در خاورميانه نيز رشد نشان دادند.

ترافيك اين مسيرها تحت تاثير بي ثباتي سياسي در منطقه قرار گرفته بود.

بارهاي جابجا شده از طريق فرودگاه بين‌المللي دوبي نيز 6.3 درصد نسبت به سال گذشته رشد كرد و به 194 هزار و 992 تن رسيد كه نسبت به كاهش 0.1 درصدي در ماه مه، بهبود داشت.

شمار مسافران اين فرودگاه در نيمه اول امسال، 13.7 درصد رشد كرده و به 27.93 ميليون نفر رسيد در حاليكه حجم بار 2.2 درصد افزايش يافته و به 1.09 ميليون تن رسيد.

 

جمعه 13 مرداد 1391برچسب:اخبار aviation,

|
 
پيش بيني ايرباس از نياز هند به هواپيما

1391/5/4 چهارشنبه پيش بيني ايرباس از نياز هند به هواپيما شركت هواپيماسازي ايرباس روز پنجشنبه اعلام كرد بازار صنايع هوايي هند تا سال دو هزار و سي ميلادي به يك هزار و چهل و سه فروند هواپيما نياز دارد.

 
به گزارش روابط عمومي سازمان هواپيمايي كشوري، شركت هواپيماسازي ايرباس روز پنجشنبه اعلام كرد بازار صنايع هوايي هند تا سال دو هزار و سي ميلادي به يك هزار و چهل و سه فروند هواپيما نياز دارد.

 بنابر اعلام اين شركت اروپايي مبلغ اين تعداد هواپيما حدود يكصد و چهل و پنج ميليارد دلار برآورد شده است.
ايرباس در بيانيه اي با اشاره به اين مطلب اعلام كرد: «طبق آخرين پيش بيني شركت ايرباس در بازار ، خطوط هوايي هند از امسال تا سال دو هزار و سي ميلادي به يك هزار و بيست فروند هواپيماي مسافربري و همچنين بيست و سه فروند هواپيماي ترابري جديد به ارزش يكصد و چهل و پنج ميليارد دلار نياز دارد تا بتواند تقاضاهاي متغير سالانه را پاسخ دهد».
 اين پيش بيني اندكي بيش از تخمين هايي است كه شركت ايرباس يك سال پيش انجام داده بود.

شركت ايرباس كه يكي از بزرگترين شركت هاي توليد كننده هواپيما در جهان است همچنين تصريح كرد بازار هواپيماي هند در حال حاضر از لحاظ شمار هواپيما و ارزش آنها در سطح جهان در جايگاه چهارم قرار دارد.

 شمار مسافرين هوايي در هند سالانه با رشد هفت و دو دهم درصدي مواجه است كه اين رقم بالاتر از حد متوسط منطقه آسيا اقيانوس آرام است.متوسط افزايش شمار مسافران هوايي در اين منطقه پنج و نه دهم درصد است و اين در حالي است كه متوسط جهاني آن چهار و هشت دهم درصد است.
منبع: تين نيوز

دو شنبه 9 مرداد 1391برچسب:اخبار,

|
 
با سریع‌ترین بالگردهای جهان آشنا شوید.

 

 

با سریع‌ترین بالگردهای جهان آشنا شوید / اینفوگرافیک

فناوری - بالگردها بی‌شک انعطاف‌پذیرترین ماشین‌های پرنده ساخت دست بشر هستند، اما مطمئنا در بین سریع‌ترین‌ها جایی ندارند. اما شاید به‌زودی نسل جدیدی از بالگردهای سریع دنیای هوانوردی را با تحولی تازه مواجه کند.

 

محمدحسین جهان‌پناه: بیشتر بالگردهای امروزی در نهایت به سرعتی در حدود 250 یا در بهترین حالت 300 کیلومتر بر ساعت می‌رسند. سرعت نهایی بالگردها ارتباط مستقیمی به سرعت گردش ملخ اصلی آن‌ها دارد و این سرعت هم به زاویه خمیدگی ملخ‌ها محدود می‌شود. در این بین تنها پرنده‌های دورگه‌ای مثل تیلیت‌روترها هستند که با ترکیب ویژگی‌های بالگرد و هواپیما از خطوط قرمز محدودیت سرعت بالگردها گذشته‌اند.
دو شرکت آمریکایی سیکروسکی و اروپایی یوروکاپتر چندی است که در حال توسعه طرح‌های متفاوتی برای ساخت بالگردهایی سریع‌تر هستند، بالگردهایی که به‌طور خاص کاربردهای نظامی بسیاری دارند...

 

 


ادامه مطلب

شنبه 7 مرداد 1391برچسب:بالگرد, هلیکوپتر,

|
 
نمایشگاه فارنبرو 2012

 

نمایشگاه فارنبرو 2012

بزرگ‌ترین نمایشگاه هوایی سال در یک نگاه / گزارش تصویری

فناوری - نمایشگاه فارنبروی امسال 25 تیرماه پایان پذیرفت اما خبرهای حاشیه‌ای پیرامون آن همچنان داغ است. در این میان شاید اخبار مرتبط با ویرجین‌گالکتیک و رقابت جدی بوئینگ و ایرباس از همه بیشتر خودنمایی می‌کرد.


 
 
EF-2000

 


ادامه مطلب

پنج شنبه 5 مرداد 1391برچسب:نمایشگاه فارنبرو 2012,

|
 


به وبلاگ من خوش آمدید.
musa.hasannezhad35@yahoo.com

چگونه خلبان شویم؟
boeing747
airbus
آینده توسط ایرباس
a 300
a 320
...AirAsia becomes first
عکس(photo gallery)
Airbus cockpits
Airbus cabin
ICAO
انکس های ICAO
مناطق ایکائو
takeoff and landing
سازمان هواپیمایی کشوری
اویونیک
نوار زمانی اویونیک
پرواز
اهمیت دید در پرواز
تکنولوژی برتر پرواز
پرواز موفق نخستین هواپیمای خورشیدی
ATIS چیست؟
پرواز یک هواپیما(1)
پرواز یک هواپیما(2)
اخبار هواپیمایی
تعمیر و نگهداری هواپیما(A&P)
معرفی رشته ی(A&P)
هوانوردی(aviation)
گواهینامه های خلبانی
تاریخچه خلبانی
آشنایی با جعبه سیاه
حروف الفبای هوانوردی
وینگلت(winglet)
RQ 170
BOEING 797
ایران ایر(IranAir)
تشریح قطعات هواپیما
تشریح موتورها
ترمز هواپیما
SU-27 Flanker
آنتونف
نمایشگاه فارنبرو 2012
ایرباس برنده 16،9 میلیارد دلار شد.
(بوئینگ)Boeing
فرودگاه(Airport)
هلیکوپتر(Helicopter)
پرواز هلیکوپتر و انواع آن
سریع‌ترین بالگردهای جهان
آرشیو سوانح هلیکوپتر
هواپیما(Aircraft)
ساختمان هواپیما(1)
ساختمان هواپیما(2)
ساختمان هواپیما(3)
cessna 172/182
Piper PA28 Warrior
دانلودها (free download)

 

موسی حسن نژاد

 


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان هوافضا و هوانوردی/دانشگاه سماپران و آدرس samaparan.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فروشگاه اینترنتی آنکو
..::AVIATION SHOP::..
بچه های کاربردی ملایر
هوا فضا(نجوم)
هوا فضا(نجوم)
هوا فضا(نجوم)
نقشه كشى صنعتى
راههاى بى انتها
مهندسى حرارت و سيالات
sh power electrical engineer of lorestan university
علمی
ردیاب خودرو

 

 

فروش کتاب private pilot manual با قیمت باور نکردنی...
فروش بلیط چارتری هواپیما
هواپیمایی معراج سفیر دیگر کشور ایران در آسمان بین الملل شد.
دریافت اولین گواهی‌نامه مدیریت تداوم صلاحیت پروازی
آموزش پرواز با پاراگلایدر (مقدماتی تا پیشرفته)

 

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 30
بازدید هفته : 127
بازدید ماه : 1150
بازدید کل : 399118
تعداد مطالب : 164
تعداد نظرات : 40
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 30
بازدید هفته : 127
بازدید ماه : 1150
بازدید کل : 399118
تعداد مطالب : 164
تعداد نظرات : 40
تعداد آنلاین : 1